حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 7 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3002×
برای ۱۱۰ نفر اشتغالزایی کرده ایم به‌جز موارد استثنا، ریشه بسیاری از مشکلات اخلاقی از وضعیت بد اقتصادی سرچشمه می‌گیرد. وقتی خانواده‌ای دچار مشکل اقتصادی می‌شود کمک‌های مالی بیشتر حکم مسکن را دارد.
۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۸:۵۰
شناسه : 615
بازدید 190
24
اعظم محمدی،برگزیده مهرواره محله همدل: به‌جز موارد استثنا، ریشه بسیاری از مشکلات اخلاقی از وضعیت بد اقتصادی سرچشمه می‌گیرد. وقتی خانواده‌ای دچار مشکل اقتصادی می‌شود کمک‌های مالی بیشتر حکم مسکن را دارد.
ارسال توسط : نویسنده : زینب شکوه
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، با یک سبد ارزاق شاید تا یک ماه سفره رونق داشته باشد اما سفره که خالی شد باز زخم سرباز می‌کند و شیطان کنار سفره می‌نشیند و وسوسه می‌کند.«اعظم محمدی» معلم ۵۲ ساله دلسوزی که ۳۷ سال است در جزیره قشم به بچه‌ها درس می‌دهد چندی قبل تصمیم می‌گیرد به کمک دوستانش راه‌حلی برای مشکل بیکاری پیدا کند. او می‌داند تنها با توانمندکردن زن‌ها می‌توان بر مشکلات اقتصادی و به دنبالش مشکلات اخلاقی غلبه کرد. محمدی راه‌حل‌های ساده‌ای برای حل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها اندیشیده‌است. او توانسته با استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های محیط پیرامونش، بر سر سفره بیش از ۶۰۰ نفر نان ببرد. گفتگوی ما را بخوانید.

مشکلات اخلاقی

اعظم محمدی به‌واسطه آمدوشدهایی که درجاهای مختلف داشته است با خانم‌های زیادی مواجه می‌شود که مشکلات اقتصادی شدیدی دارند و متأسفانه مشکلات اقتصادی زمینه‌ساز مشکلات اخلاقی زیادی شده‌است. تعریف می‌کند:«تصمیم گرفتم تیمی تشکیل بدهم. مشکلات این خانواده را بررسی کردیم با امام جماعت، امام‌جمعه و فرمانده سپاه مشورت کردیم تا راهکاری پیدا کنیم که این خانم‌ها مشغول به‌کار بشوند و بتوانیم مشکلات اقتصادی‌شان را برطرف کنیم و به‌واسطه برطرف شدن مشکلات اقتصادی مشکلات اخلاقی‌شان هم رفع شود. دنبال راهکاری بودیم که اینها را نجات بدهیم. همیشه اعتقاد داشتم با یک بسته معیشتی مشکل طرف حل نمی‌شود و نهایت ۲۰ روز تأمین است و بعد روز از نو روزی از نو.»

شناسایی نیازمندان

محمدی و دوستانش یک تیم تشکیل می‌دهند و چند نفر مسئول شناسایی خانواده‌های نیازمند می‌شوند. اغلب خانواده‌های نیازمند را امامان جماعت مساجد معرفی می‌کنند. بعد از معرفی، آنها می‌روند و بررسی می‌کنند که خانم‌ها در چه زمینه‌ای توانمندی و توانایی کاردارند و چه‌کارهایی را می‌توانند انجام بدهند که مشغول کار شوند تا مشکل زندگی‌شان برطرف شود. محمدی ادامه می‌دهد:«ما توانمندی‌ها را بررسی کردیم، از معضلاتشان خبر داشتیم و مشکلاتشان را هم می‌دانستیم. ابتدای کار سعی کردیم سری به اداره‌ها بزنیم که کجا می‌شود برایشان کار دائمی پیدا کنیم. ۱۰-۱۲ نفر را در خدمات شهری مشغول به‌کار کردیم ۲ نفر در شرکت مشعل گاز، نزدیک به ۱۵ نفر در رستوران‌ها مشغول شدند. ۶ نفر از این خانم‌ها که توانایی بهتری داشتند برای نظافت منازل فرستادیم. ۱۷ نفر از خانم‌ها با عنوان پرستار بچه مشغول به‌کار شدند. در اختیار ۷ نفر از خانم‌ها میوه قرار می‌دادیم و آنها میوه خشک و بسته‌بندی می‌کردند و ما به فروش می‌رسانیدم. هرمزگانی‌ها نان‌های سنتی خاصی دارند که مقوی و پرفروش هستند ۵ نفر از خانم برای ما نان تهیه می‌کردند. طراحی حنا برای مسافرانی که به قشم سفر می‌کنند خیلی جذابیت دارد. برای ۲ نفر از خانم‌ها وسایل کار تهیه کردیم و آنها جلوی پاساژ سیتی سنتز روی دست مسافرها طراحی حنا می‌کنند و اصولاً کار پر درآمدی هم است.

ادویه‌های محلی قشم طالب زیادی دارد ۲ نفر برای ما ادویه تهیه می‌کردند و فصل انبه از روستاهای اطراف بندرعباس تهیه می‌کردیم و ۳ نفر از خانم‌ها ترشی انبه درست می‌کردند. ۵ نفر از خانم‌ها برای ما رپ گوجه می‌پزند و رستوران‌ها و خانواده‌ها مشتری این رپ‌ها هستند. ۵ دستگاه چرخ‌خیاطی، سبزی خردکن، دستگاه فلافل زن و چرخ‌گوشت با کمک خیرین و درآمدی که کسب کردیم، خریداری و در اختیار خانواده‌ها قراردادیم. ۳ نفر از خانم‌ها در کار دوخت روسری محلی هستند. چند نفر غذاهای خانگی می‌پزند و با قبول سفارش منبع درآمد دارند. با کاشت سبزی و بسته‌بندی و فروشش چند خانم مشغول‌اند. تمام محصولات را خودمان بازاریابی می‌کنیم و به فروش می‌رسانیم. »

اشتغالزایی در یاسوج

محمدی اصالتاً اهل کهکیلویه و بویراحمد است دامنه کارشان را به یاسوج هم گسترش می-دهد:«۲ رأس گاو خریداری کردیم و در اختیار خانم‌های بی‌سرپرست قراردادیم. محصولاتی که این خانم‌ها از شیر گاوها تهیه می‌کنند را در قشم به فروش می‌رسانیم. تابستان در یاسوج فصل میوه است خانمی برای ما میوه خشک می‌کند و می‌فرستند. ۱۲ مرغ محلی تهیه کردیم و در اختیار یک خانم قراردادیم این‌طوری این خانم با فروش تخم‌مرغ دارای درآمد شده است. در شهرستان زمین کشاورزی اجاره و خیار کشت کردیم. با خرید خیار و تبدیل به خیار شور در ماه رمضان من ۷ میلیون خیار شور برای یک خانواده فروختم. در شهرستان یاسوج سبزی‌های کوهی فراوان است ۲ خانم با رعایت کامل موازین بهداشتی این سبزی‌ها را چیده و خشک می‌کنند و برای ما می‌فرستند. محصولات با اتوبوسی که از یاسوج به قشم می‌آید به‌دست ما می‌رسد و این‌یک منبع درآمدی هم برای راننده اتوبوس شده‌است. کانون همیار اجتماعی در بانک رسالت تشکیل دادیم و از خیرین استفاده کردیم. با ضمانت خودم و اعضای تیم وام می‌گیرم و به خانم‌ها وام‌های ۲-۳ میلیونی با بازپرداخت ماهی ۱۰۰-۵۰ تومان می‌دهیم. ۲ اتومبیل پراید خریدیم و ۲ نفر آقا خرج زن و بچه‌شان را درمی‌آوردند. اینها قدم‌های کوچکی بود که می‌توانستیم برداریم. کار عار نیست بیکاری بلاست.»

مشوق زنان

۴۵ نفر از خانم‌هایی که صاحب شغل شده‌اند کارشان دائمی است و محمدی برایشان بیمه پرداخت می‌کند. تقریباً ۱۱۰ نفر مشغول به‌کار هستند و به‌طور تقریبی سر سفره ۵۰۰-۶۰۰ نفر نان می‌رود. با همان لهجه شیرینش ادامه می‌دهد:«من ایمان‌دارم اگر دلی را شاد کنی خدا ده برابر دلت را شاد می‌کند. امیدوارم بتوانم مشوق کل زنان ایران باشم که هرکس به‌اندازه توان خودش مشکلات یک یا چند خانواده را حل کند. من نمی‌توانم مشکل تمام خانواده‌ها را حل کنم اما اگر ۱۰ نفر را نجات بدهم کلی کار انجام داده‌ام. ما اگر هرکداممان دست‌به‌کار شویم و از خانواده و اطرافیانمان شروع کنیم خیلی از مشکلات حل می‌شود. امیدوارم که بتوانیم به کمک دوستان در شهرهای دیگر این کار را ادامه بدهیم تا به‌تدریج ریشه مشکلات اقتصادی خشک شود.»

ذوق دسترنج

اعظم محمدی درپایان از خاطرات تلخ و شیرینش می‌گوید:«کارم با یک خاطره تلخ شروع شد. اولین خانمی که باعث شد من این کار را شروع کنم خانمی بود که با داشتن همسر بد دچار مشکل اخلاقی شده بود. وقتی ورود کردیم این خانم خیلی بدبرخورد کرد اما مدتی که گذشت به‌مرور خدا را شکر تغییر کرد والان جز تیم ماست و خودش با خانواده‌ها صحبت و کمک می‌کند. هر بار یاد این خانم می‌افتم متأثر می‌شوم. اما باقی خاطره‌ها همه‌اش شیرین است؛ این خانواده‌ها ماه رمضان برای افطار من و چند تا از دوستان را دعوت می‌کردند و ما سرسفره‌شان می‌رفتیم، وقتی می‌دیدم خانم خانه با چه ذوقی می‌گفت که امروز درآمدم این‌قدر بوده‌است یا وقتی می‌دیدیم با دسترنج خودش تلویزیون، کولر و وسایل خانه خریده است و چقدر ذوق دارد، خدا می‌داند چقدر خوشحال می‌شدم.»

**

برگزیده مهرواره محله همدل در یک نگاه:

نام و نام خانوادگی: اعظم محمدی
استان: هرمزگان
مسئله ثبت‌شده: مشکلات اجتماعی ناشی از بیکاری و فقر

اقدام:

۱- اشتغالزایی برای تعداد زیادی از زنان سرپرست خانوار از طریق مشاغل خانگی چون پخت رپ گوجه، درست کردن ترشی وخیارشور، پخت غذاهای خانگی و نانهای محلی، خشک کردن میوه و سبزی، حصیر بافی….
۲- اشتغالزایی برای ۸۰ نفر در بازه زمانی مهرواره
۳- راه اندازی صندوق کانون همیاری ودادن وام‌های قرض الحسنه
۴- ایجاد درآمد برای یک خانواده با خرید ۲ راس گاو
۵- ایجاد درآمد برای یک خانواده با خرید مرغ‌های محلی تخم‌گذار
۶- خرید ۲ دستگاه اتومبیل پراید برای سرپرست خانواده برای اشتغال
۷- ایجاد شغل برای ۵ خانواده با خریداری چرخ خیاطی

اگر می خواهید به اعظم محمدی رای بدهید، کد ۱۱را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۲۱۲ ارسال کنید.

فاطمه شعبانی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.